Alonso bitvu o titul nevzdává ani po Kanadě: "Teoreticky jsem stále ve hře"

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Fernando Alonso se nevzdává svých nadějí na zisk titulu v letošní sezóně. Záležitosti již nemá čistě ve svých rukou, teoreticky má dle svých slov ale stále ještě šanci.

Na Sebastiana Vettela ztrácí po Montrealu již 92 bodů - potřeboval by tedy vyhrát ve čtyřech závodech, aniž by jeho největší rival skóroval. Španěl se však stále nevzdává: "Ne, ještě není po titulu, protože matematicky [šance] stále ještě žije."

"Viděli jsme v minulosti několik odstoupení, jako například u Hamiltona minulý rok v Monze a v Singapuru. A pokud vyhrajete dva závody a Vettel odstoupí, ztráta se může hodně zmenšit.

Je však pravdou, že už to nemáme ve svých rukou, musíme se tedy soustředit na závod po závodu, snažit v každém z nich odvést maximum, být na pódiu a pokusit se vyhrávat velké ceny. Je to na nich [Red Bull], aby udělali nějaké chyby. Pokud ne, jsou v šampionátu na velmi dobré pozici," říká Alonso.


Fernando Alonso se svým Ferrari 150° Italia v Montrealu (foto: Scuderia Ferrari)

Jeho Ferrari na vítězství v Montrealu mělo, žel doplatil na špatné načasování zastávek v boxech: "Za sucha bylo vítězství velmi pravděpodobné, ale za deště musíte mít štěstí."

"V momentě, kdy jsme brzy nasadili přechodné pneumatiky, jsme mohli závod vyhrát. Štěstí by se v průběhu roku mělo nyní přiklonit k nám, snad ho tedy ve Valencii budeme mít hodně a vyhrajeme. Doufáme v to," dodává španělský pilot.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 16 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy