Lotus podepsal s Williamsem dohodu o využívání jeho aerodynamického tunelu

Lotus | foto: Caterham F1 Team

Tým Lotus rozšiřuje rozsah prací v aerodynamických tunelech. Nyní se dohodl s Williamsem na využívání jeho zařízení v Grove.

Lotus v současnosti využívá služeb Aerolabu a jeho tunelu v Itálii. Práce na aerodynamice od září doplní využíváním jednoho ze dvou zařízení Williamsu.

"Existuje několik důvodů, proč mě podpis této smlouvy těší. Z praktického hlediska plynou z rozšíření aktivit v aerodynamickém tunelu očividné přínosy. Využitím jednoho t tunelů, které jsou v Británii na úrovni, hned pomůžeme Marianne Hinsonové (šéfka aerodynamiky a CFD) a jejímu týmu, aby mohl efektivněji pracovat v jedné z klíčových oblastí rozvoje našeho týmu," říká šéf Lotusu Tony Fernandes.

"Další částí dohody je to, že Frankovi Williamsovi, Patrickovi Headovi a Adamovi Parrovi dlužím skvělou dohodu, protože byli prvními lidmi, s nimiž jsem ve Formuli 1 začal pracovat.

Společnost AirAsia byla hrdým sponzorem jejich týmu a Frank, Patrick a Adam hráli klíčovou roli v mém poznávání světa Formule 1. Jsem tedy velmi potěšen tím, že budeme dále společně pracovat s tím, jak se Team Lotus stává seriózní sílou F1," dodává Fernandes.

Lotus bude spolupracovat s Aerolabem a Williamsem do té doby, než dostaví svůj vlastní aerodynamický tunelu v Hinghamu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy