Massa: Ferrari je stále v boji o titul

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Brazilský jezdec Ferrari sice připustil, že je Sebastien Vettel na nejlepší cestě za druhým titulem v řadě, ale zároveň prohlásil, že se Ferrari nepřestává snažit, aby o titul bojovalo až do konce. Před VC Kanady je Felipe na osmém místě mezi jezdci, na Vettela už ztrácí 119 bodů.

"Tento okruh vyžaduje nízký přítlak a důležité jsou vysoké maximální rychlosti. Plánujeme nasadit pár aerodynamických výlepšení, která by nám měla pomoci v tom, abychom byli konkurenceschopní," říká Massa.

"Čekají nás ale i mírné komplikace, protože se dá očekávat, že opotřebení pneumatik bude velmi vysoké. Navíc směs pneumatik bude stejná jako ta z Monaka, takže opravdu neočekávám, že by někdo jel strategii jedné zastávky."

"Co se týče šampionátu, my ve Ferrari se nikdy nevzdáváme. Je ale jasné, že Sebastien bude jen težko k zastavení - vyhrál přece všechny závody až na jeden! A když nevyhrál, tak dojel druhý. Odvádí opravdu skvělou práci."


Felipe Massa se svým inženýrem - Robem Smedleym (© Scuderia Ferrari)

"Seb i jeho tým jsou velmi silní. My se ale zlepšujeme každým závodem a neustále všichni v továrně tvrdě pracují na tom, aby auto udělali co nejvíce konkurenceschopným. Naším cílem je bojovat o titul až do konce šampionátu."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy