Mosley: Formule 1 se stává nástrojem utlačujícího režimu, Bahrajn ji vyjde pěkně draho!

Mosley, Max | foto: DPPI/FIA GT

Bývalý prezident FIA Max Mosley tvrdí, že rozhodnutí vrátit se ještě letos do nepokoji zmítaného Bahrajnu vyjde Formuli 1 pěkně draho - pokud nebude odvoláno.

"Rozhodně je třeba skoncovat se situacemi, kdy sport již není pouhou zábavou v 'méně než dokonalých' zemích, ale je využíván utlačujícím režimem k tomu, aby tím kamufloval to, co dělá," říká Mosley pro Autosport.

Když sport přijme tuto roli, stává se vládním nástrojem. Pokud Formule 1 dopustí, aby byla v Bahrajnu takto využita, bude sdílet vinu tamějšího režimu stejným způsobem, jako kdyby vyšla do ulic a pomáhala brutálně zakročit proti neozbrojeným protestantům.

Po takových hrůzostrašných akcích se bahrajnská vláda snaží očistit svůj image. K tomu si vybrala velkou cenu. Uspořádáním závodu doufají, že světu ukáží, jak byly problémy ve skutečnosti malé, chvilkové, a že nyní je vše opět normální.

Tím, že Formule 1 souhlasí se závodem, nese vinu na tom, co se stalo. Stává se nástrojem represe bahrajnské vlády. Rozhodnutí uspořádat závod je chybou, která nebude zapomenuta - a pokud nebude odvoláno, vyjde nakonec Formuli 1 pěkně draze," dodává Mosley.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy