Pérez bude muset před závodem v Kanadě projít zdravotní prohlídkou

Pérez, Sergio | foto: Lotus F1 Team

Sergio Pérez, který při kvalifikaci na VC Monaka těžce havaroval a musel závod vynechat, si je podle vlastních slov jistý tím, že v Kanadě bude závodit. Jeho start však budou muset povolit lékaři.

Nováček letošní sezony, Mexičan Sergio Pérez, upadl po nehodě v Monaku do bezvědomí, utrpěl otřes mozku a pohmoždil si stehno. Ačkoliv Pérez prohlašuje, že je připraven v Kanadě závodit, bude muset projít lékařskou prohlídkou. Podle týmu Sauber by to neměl být problém a Pérez by měl závodit. 

Mexičan prohlásil, že nehoda ho posílila. "Když jsem sledoval závod pouze z postele, uvědomil jsem si, jak moc miluji to, co dělám. Jsem lepší a motivovanější než kdy předtím."

Bude to však moct dokázat už v Montrealu? Podle pravidel je jezdec, který po nehodě nebyl schopen nastoupit do závodu, povinen podstoupit lékařskou prohlídku. Prohlídkou projde příští týden ve středu nebo ve čtvrtek, provede ji pravděpodobně hlavní lékař FIA, Gary Hartstein. 

V těchto místech Pérez havaroval poté, co ztratil kontrolu nad vozem

Pérezova nehoda se odehrála v místě, kde se již v minulosti odehrálo několik podobných nehod - v šikaně za tunelem. V 90. letech zde havaroval, shodou okolností také ve voze Sauber, rakouský závodník Karl Wendlinger, v roce 2003 Jenson Button.

V letošním ročníku tam kromě Péreze havarovali i Nico Rosberg a Vitalij Petrov. Proto se FIA rozhodla, že zde upraví bezpečnostní opatření. Úniková zóna v šikaně bude prodloužena o 20 metrů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy