Heidfelda naplňuje potenciál Renaultu optimismem

Heidfeld, Nick | foto: Renault Sport F1

Nick Heidfeld je přesvědčen o tom, že tým Renault, ve kterém v letošní sezoně zaskakuje za zraněného Roberta Kubicu, má potenciál ke zlepšení. Nemyslí si však, že by měl Renault šanci jen ve VC Kanady.

Tým Renault začal sezonu slibně, ze dvou prvních závodů dvě umístění na stupních vítězů. Od té doby však takový výsledek nezopakoval. Vůz Renault R30, se kterým v letošní sezoně jezdí Vitalij Petrov a Nick Heidfeld, je dobrý hlavně pokud jde o maximální rychlost.

Proto by podle mnohých mohl Renault překvapit ve VC Kanady, jelikož okruh Gillese Villeneuva v Montrealu obsahuje rychlé pasáže, především dlouhou rovinku předcházející startovní rovince.

Podle Heidfelda má však Renault šanci i v jiných závodech, přestože bude jejich systém foukaného difuzoru nejspíše zakázán. 

"Nemyslím, že bychom měli mít šanci na úspěch jen v Montrealu," říká Němec. "Pokud bude zakázán foukaný difuzor, bude zakázán pro všechny, to za prvé. Nevím ale, proč by měl být zakázán, protože podle lidí v týmu je absolutně legální. A za druhé, když se podívám na náš vývojový plán, tak vidím, že máme velký potenciál ke zlepšení. Proto nevidím VC Kanady jako naši největší šanci."

A je to právě Heidfeld, kdo by měl zlepšit své výkony, jelikož šéf Renaultu, Eric Boullier, není jeho dosavadními výsledky příliš nadšený (celý článek zde).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy