Finále sezóny 11. prosince? Naprosto nepřijatelné

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Šéf Mercedesu GP Ross Brawn označil nápad zakončit sezónu až 11. prosince jako totálně nepřijatelný. Týmy to podle něj dali Berniemu Ecclestonovi jasně najevo.

Ten totiž hodlá na prosinec přesunout Velkou cenu Indie, aby její termín zaplnil závodem v Bahrajnu. 4. prosinec kvůli logistickým problémům při přesunu z Brazílie na Střední východ do jednoho týdne rovněž nepřichází v úvahu.

"Bylo by to příliš. Naši lidé pracují od ledna a už nemáme testování [v průběhu sezóny, kvůli němuž týmy měli testovací týmy lidí]. Kdybych tedy měl ty lidi, kteří pracují od ledna, požádat o to, aby pracovali do prosince, znamenalo by to, že by neměli žádný čas na dovolenou před vánoci a že by museli hned v lednu pokračovat," vysvětluje Brawn.

"Osobně si myslím, že to je nepřijatelné - řekli jsme to Berniemu, který zná náš názor. Pokud bychom měli k věcem takto přistupovat, dostali bychom se do problémů, protože nemůžeme od lidí očekávat, že budou pracovat v takovém prostředí a za takové situace, takže podle mě to je totálně nepřijatelné."


Ross Brawn na startovním roštu v Monaku

Týmy budou muset nejprve počkat, jak FIA na svém pátečním zasedání vyhodnotí situaci v Bahrajnu, než se rozhodnou pro nějakou akci: "týmy mají příležitost dát najevo své názory. Existují procesy, do nichž jsme zapojeni a můžeme to zkusit vyřešit. Myslím si tedy, že bychom měli počkat a uvidíme, co se stane v případě Bahrajnu."

Blíží se zasedání Světové rady motosportu, které může způsobit problémy v kalendáři. Musíme si počkat na rozhodnutí, než se začneme zabývat tímto problémem. Nejsme tím příliš nadšení, kompetentní osoby však znají náš názor," dodává Brawn.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy