Button si nechává dveře do Ferrari otevřené

Button, Jenson | foto: Pirelli

I když Jenson Button nedávno oznámil, že by chtěl ve svém současném působišti, týmu McLaren, ukončit kariéru, nezavrhuje myšlenku, že by jednoho dne usedl do kokpitu Ferrari.

Pro Buttona by přestup k Ferrari znamenal splnění dětského snu: "Jako dítě jsem snil o tom, že budu závodit pro Williams, McLaren a Ferrari," vzpomíná Button na svá mladá léta.

"Část toho snu se mi už splnila, pro Williams jsem jezdil v roce 2000, v McLarenu jsem teď. V těch osmi letech jsem opravdu nečekal, že se to splní. Ferrari je jediným z mých vysněných působišť, kde jsem ještě nejezdil. Jednou už jsem šampionát vyhrál, rád bych si to zopakoval..."

Možná to nedává smysl, Button celkem nedávno řekl, že je v McLarenu spokojený a že by zde chtěl zůstat až do konce kariéry, navíc by ve Ferrari musel čelit Fernandu Alonsovi jako týmovému kolegovi. Jak se zdá, je mu to jedno.

Fernando Alonso a Jenson Button. Sejdou se někdy jako týmoví kolegové?
Button by se tomu nebránil

"Nic moc dopředu neplánuji. Nevím, co budu dělat zítra, natož po vypršení kontraktu s McLarenem. A týmových kolegů se nebojím. Miluji výzvu. Každý má silné i slabé stránky. Co se ale stane v budoucnosti, to opravdu nevím," dodává Button.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 17 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy