Jaká je pozice FOTA při jednání o nových pravidel týkajících se motorů?

Motory | foto: Scuderia Ferrari

Martin Whitmarsh objasňuje, jakou pozici má FOTA při jednání o nových pravidlech o motorech, která vejdou v platnost v roce 2013.

Martin Whitmarsh, předseda FOTA, šéf stáje Vodafone McLaren Mercedes:

"FOTA je toho názoru, že tohle je spíše záležitostí výrobců motorů než týmů samotných. Týmy chtějí hlavně dostupné motory. Jak se zdá, výrobci a FIA tento názor respektují. 

Bylo by skvělé, kdybychom s příchodem nových pravidel získali nové dodavatele motorů, bohužel, ti jsou teď trochu na ústupu. Možná jsme tyto změny trochu uspíšili, ale je nutné se ve vývoji pohnout vpřed, musíme vyvíjet technologie, které společnost potřebuje.

Stále je tu však ještě emocionální vazba k minulosti, spousta lidí si říká: Nebylo to skvělé, když jsme měli dvanáctiválce? Nebylo to skvělé, když jsme měli desetiválce? Není to skvělé, že máme osmiválce? Musíme dávat pozor, abychom nezačali přemýšlet podobně."


F1 osmiválec Cosworthu

"To co potřebujeme je Formule 1 jako vrchol a královna motorsportu, ta by logicky měla mít i nejmodernější pohonné ústrojí, ale zároveň by pro týmy měla být dostupná. 

Dále si myslím, že potřebujeme více nezávislých dodavatelů, jako je například Cosworth. Nesmíme ztratit žádného ze současných dodavatelů, rádi bychom se ujistili, že s nimi budeme spolupracovat i po roce 2013. Doufám, že se nám podaří dokázat, že se do F1 vyplatí investovat."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy