Button: V Monaku můžeme reálně pomýšlet na vítězství

Pirelli | foto: Pirelli

McLaren zatím v kvalifikacích na Red Bull nemá, jeho závodní rychlost je však více než dobrá. Jenson Button dosáhl v posledním závodu v Barceloně na pódium a věří, že v Monaku může bojovat o vítězství.

Na dotaz, zda by v neděli mohl letos poprvé reálně pomýšlet na vítězství ve velké ceně, Button odvětil: "Možná. Stačí sebemenší chyba a končíte, stát se tedy může cokoliv. Mechanicky jsme velmi silní."

McLaren v Barceloně na rozdíl od Turecka nasadil spoustu novinek (převodovka, zadní zavěšení, přední křídlo, bočnice, výfuky, difuzor), proto mohli oba jeho piloti odjet dobrý závod - Hamilton dokonce tlačil až do samotného konce na vítěze Sebastiana Vettela. "Vždy se ale dá něco zlepšit. Budeme zde mít něco málo nového, takže si myslím, že si to opravdu budeme moci se Sebastianem [Vettelem] a Markem [Webberem] rozdat," říká Button.

Největší slabinou McLarenu je ale zatím kvalifikace, která bude v Monaku důležitější než na jiných okruzích. "Lepší kvalifikace souvisí s větším množstvím přítlaku. Nevím, co Red Bull dělá, že je o sekundu rychlejší než my. Než se dokážeme kvalifikovat před nimi, to nám podle mě ještě asi pět závodů potrvá, protože jedna sekunda je strašně moc. Naše závodní rychlost je však dobrá - a v té s nimi momentálně můžeme soupeřit."

V závěru se vrací ke strategiím: "Během posledních dvou závodů jsme během závodu strategii neměnili, zatímco všichni ostatní ona: ze tří- na čtyřzastávkovou. Opravdu mě to trochu překvapilo, když jsem viděl ostatní čtyřikrát zajíždět do boxů."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy