Schumacher popírá, že by Hamiltona úmyslně blokoval

Schumacher, Michael | foto: Mercedes AMG F1 Team

Michael Schumacher včera na tiskové konferenci popřel, že by během Velké ceny Španělska záměrně blokoval Lewise Hamiltona, aby pomohl svému krajanovi Sebastianovi Vettelovi k vítězství.

Hamilton jezdil v závěrečné fázi závodu za Vettelem, když v 55. kole (z celkových 66) dojeli ve 12. zatáčce Schumachera. Ten pilotovi Red Bullu jasně uhnul, Hamilton jej však musel vyjet mimo závodní stopu, aby jej předjel.

Brit se k tomu nechtěl vyjadřovat ani nemá v úmyslu to s Schumim probírat: "Nebudu s ním o tom mluvit, nechci marnit svůj čas a energii."

Schumacher však jakákoliv obvinění v této souvislosti odmítá, protože nemá pocit, že by udělal něco špatně: "Už si na to nevzpomínám. Nemyslím si, že by to mělo nějaký smysl. I když ano, Seb je můj kamarád a Lewis jezdí s motorem Mercedes - a to je pro mě mnohem důležitější."


Vettel v Barceloně před Hamiltonem
(© foto: Red Bull Racing)

Nechtěl jsem nikoho zvýhodnit či znevýhodnit. Určitě došlo k nedorozumění, nebyla to má myšlenka. Snažím se uhnout komukoliv a jen odvádět svou práci," dodal sedminásobný mistr světa.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 20 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy