Další zvrat: FIA odkládá své rozhodnutí ohledně využívání výfukových plynů

Ferrari 150° Italia | foto: Scuderia Ferrari

Po vzrušující debatě ohledně využívání výfukových plynů pro generování dodatečného přítlaku FIA znovu obrací a odvolává svůj pokyn, kterým chtěla omezit jejich využívání.

FIA po horečné diskusi s týmy opět obrací a upouští od svého nařízení, které zaslala týmům minulý pátek a o kterém jsme vás informovali zde. Týmy tak budou moci v Barceloně naplno využívat výfukové plyny i při brzdění a v zatáčkách, pokud pilot nebude mít sešlápnutý plynový pedál.

Své rozhodnutí FIA v úterý večer nakonec odložila po nátlaku týmů, které by museli narychlo změnit svá mapování motorů pár dní před Velkou cenou Španělska - většinu techniky přitom už mají na místě. Podle nejmenovaného zástupce F1 týmu by to mělo "nepředvídatelné a neúmyslné následky" zapříčiněné narychlo vynucenými změnami v nastavení, které by ani nebylo možné dostatečně otestovat.

Svého úmyslu omezit využívání výfukových plynů se však FIA nehodlá vzdát a očekává se, že jej v průběhu sezóny prosadí. Při nejbližší příležitosti jej projedná Technická pracovní skupina (TWG).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy