Sutil čelí trestnímu stíhání za bitku v čínském baru

Sutil, Adrian | foto: Sahara Force India

Německému pilotovi stáje Force India Adrianu Sutilovi hrozí žaloba za těžké ublížení na zdraví, kterého se dopustil po dubnové Velké ceně Číny v jednom z nočních podniků v Šanghaji. Zprávu přinesla v pondělí agentura Reuters.

Sutil vydal minulý týden prohlášení (více zde), v němž se za incident omluvil, aniž uvedl podrobnosti, co přesně se po závodě stalo. Právník Erika Luxe, výkonného ředitele společnosti Genii Capital, která vlastní tým F1 Renault, nicméně v pondělním prohlášení napsal, že na Sutila podá žalobu.

"S ohledem na události ze Šanghaje ze 17. dubna podá pan Eric Lux žalobu na Adriana Sutila za těžké ublížení na zdraví," uvedl právník.

Sutil ve středečním prohlášení pro německá média poznamenal, že byl zapojen do incidentu, v němž na soukromé oslavě nedopatřením zranil další osobu. "Lituju toho, co se stalo, a už jsem se omluvil," dodal. Mluvčí obou stájí potvrdily, že zraněnou osobou byl Lux, nicméně doplnily, že se jedná o soukromou záležitost, a odmítly proto podat další informace.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy