Todt: Zákaz testování v průběhu sezóny je hloupost, menších motorů se nevzdám

Todt, Jean | foto: Manor Racing

Prezident FIA Jean Todt se na tiskové konferenci v Turecku přiklonil k názoru Ferrari ohledně testů v průběhu sezóny - jejich zákaz je podle něj hloupost.

Novinářům oznámil, že se bude u týmů snažit zjistit, zda by podpořili jejich návrat příští rok omezené míře. Pokud by nesouhlasili, sám se zasadí o jejich jednostranné povolení v roce 2013.

Todt také uvedl, že dal pokyn k vypracování zprávy ohledně podmínek v Bahrajnu. Ta bude prezentována FIA do 3. června 2011, kdy má padnout konečné rozhodnutí o tom, zda ještě letos zařadit Velkou cenu Bahrajnu do kalendáře Formule 1.

Je přitom zajímavé, že Bernie Ecclestone v Istanbulu otočil: nechce usilovat o závod v Bahrajnu přesto, že pořadatelé budou tvrdit, že je vše v pořádku: "Neradi bychom najednou přišli na to, že se stalo něco neočekávaného, měli bychom problém."


Prezident FIA Jean Todt (vlevo) diskutuje v Istanbulu se šéfem stáje Ferrari Stefanem Domenicalim

Prezident FIA se dotkl i otázky nových motorů od roku 2013, přičemž dal jasně najevo, že se přes odpor Ferrari či promotéra F1 Bernieho Ecclestona nehodlá vzdát plánů na zavedení 1,6l přeplňovaných motorů.

Dodal, že 21. května se uskuteční schůzka s návrháři motorů, během níž proberou jejich pokroky a případné problémy, které by se zavedením menších motorů měli.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy