Co říká McLaren na návrat Mika Coughlana do F1?

Whitmarsh, Martin | foto: McLaren

Williams tento týden ohlásil kvůli nedostatečným výsledkům personální zemětřesení. Tým opustí dosavadní technický ředitel Sam Michael, kterého nahradí Mike Coughlan, který se neblaze proslavil špionážní aférou u McLarenu. Co na to říká jeho bývalý zaměstnavatel?

"Události, kvůli nimž jsme propustili Mika, jsou již téměř čtyři roky staré a já si myslím, že musíme spíše hledět kupředu," říká současný šéf závodního týmu McLarenu Martin Whitmarsh. Tým Couglana propustili v roce 2007, protože byl zapojen do špionážní aféry, kdy k němu díky Nigelovi Stepneymu putovala důvěrná data od Ferrari. Poté mu byla v motosportu zakázána veškerá činnost.

"Williams je skvělý tým, a pokud jim ty změny pomohou k tomu, aby se posunuli výše, pak to bude správné a dobré pro sport," uvádí pro Autosport dále Whitmarsh.

"Nevím, kde se vrátí Pat Symonds, ale i když se FOTA se stará o image sportu, nemyslím si, že bychom se chtěli stát kontrolorem morální etiky v tomto sportu. Chceme jasné vládnutí a chceme to provozovat korektně. Faktem ale je, že ne mnoho z nás zde podle mě zná detaily o tom, co se opravdu stalo, nebo může tyto lidi soudit," dodává šéf McLarenu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy