Barrichello: Třetí část kvalifikace je reálná

Barrichello, Rubens | foto: Williams F1 Team

Brazilský veterán Rubens Barrichello je přesvědčen o tom, že tým Williams tentokrát má na to, aby se dostal do třetí části kvalifikace. Novinky na voze označil jako nadějné.

Rubens Barrichello sice v tréninku skončil až na 16. místě, ale to zavinily hlavně problémy se systémem KERS. I přesto si Brazilec myslí, že se Williams v Turecku může kvalifikovat mezi deseti nejlepšími. 

"Nový balík úprav pro náš vůz je slibný, i když jsme po problému s KERSem museli předčasně náš den ukončit. Sice je to škoda, ale jsme optimističtí, máme nové přední a zadní křídlo a pár dalších dílů, všechny fungují tak, jak mají. Naším hlavním cílem je dostat se do třetí části kvalifikace, což je podle mě reálné."

Jeho týmový kolega, Pastor Maldonado, zažil opravdu náročný den, ve druhém tréninku rozbil předek svého vozu.

"Byl to nešťastný den," řekl Maldonado. "V prvním tréninku byla trať mokrá a moc jsme toho neujeli, odpoledne jsme ztratili čas, když tým opravoval můj rozbitý vůz. 

Na výjezdu ze zatáčky číslo 8 jsem sice měl rychlost, ale udělal jsem chybu, ztratil kontrolu a vůz rozbil," popisuje Venezuelan svou nehodu. "Nicméně, auto se zlepšilo, takže zbytek víkendu snad bude lepší."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy