Trulli: Rozhodnutí FIA o používání nastavitelných křídel v Monaku bude správné

Lotus | foto: Caterham F1 Team

O tom, zda má používání systému DRS v Monaku smysl nebo ne, se v poslední době hodně diskutuje. Pilot Lotusu, Jarno Trulli, věří, že FIA o používání či nepoužívání DRS v ulicích Monte Carla rozhodne správně.

Používání systému DRS v Monaku má nejednu nevýhodu. Nejenže na tomto městském okruhu plném zatáček by bylo těžké najít místo, kde by bylo pohyblivé zadní křídlo pro jezdce přínosem, ale hlavně by to nemuselo být bezpečné.

V Monaku je totiž zapotřebí 100% soustředěnost a malá nepozornost související se sledováním elektroniky, která sděluje, jestli je možné DRS použít, by mohla mít tragické následky. Obzvlášť pokud by se systém používal ve známém tunelu před šikanou Nouvelle, kde nebylo o různé incidenty nouze ani v předchozích letech. FIA konečné rozhodnutí učiní příští týden v Turecku, po konzultaci s piloty. 

Jarno Trulli věří, že ředitel závodů, Charlie Whiting, plně rozumí dané situaci a tak rozhodne správně: "Mluvili jsme o DRS s FIA, jednání zatím probíhají dobře. Charlie nás vyslechl. Předáváme mu svoje názory, myslím, že naše obavy pochopí. FIA v tomto ohledu odvádí skvělou práci, kromě běžné instruktáže jsme probírali i DRS a jeho použití v Monaku.

V Monaku je zbytečné používat DRS. Rovinky jsou zde příliš krátké. Navíc tam není příliš času na to, aby se piloti mohli soustředit kromě jízdy ještě na další knoflík na volantu. Nepomohlo by to ani předjíždění, ani ničemu jinému. Tento názor sdílí i ostatní piloti, ale na nás toto rozhodnutí není."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy