Renault o novinkách pro Turecko

Renault R31 | foto: Renault Sport F1

Technický ředitel Renaultu hovoří o nadcházející Velké ceně Turecka a o tom, co nového se objeví na jejich voze Renault R31 a jak dlouho příprava novinek trvá.

Můžete po třech závodech už vynést nějaké závěry ohledně výkonnosti vozu?
James Allison: Co myslíte, že jsou jeho největší přednosti a slabiny? Je dostatečně rychlé na to, aby v pohodě posupoval mezi nejlepších deset v kvalifikaci, což vám dává šanci pro [závody v] neděli.

Auto je také docela ohleduplné k pneumatikám, takže má tendenci podávat v závodě ještě lepší výkon než v kvalifikacích. Nechci to zakřiknout, ale také bylo zatím docela spolehlivé.

Můžeme v Turecku očekávat nějaké větší novinky na voze?
JA: Ano, podobně jako všechny ostatní týmy přivezeme nové díly. Budeme mít jiné přední křídlo, nějaké úpravy kolem nosu, vylepšení přívodu vzduchu do vozu a také podlahy.

Jak dlouho předem plánujete takové úpravy?
JA: Záleží to na každém dílu. Na některá vylepšení přijdete v tunelu během dní před závodem, ale na většině dílů jsme začali pracovat 6 - 8 týdny, v tunelu byly před 4 týdny. Pak byly v období před Velkou cenou Turecka navrženy a vyrobeny.

Jak myslíte, že si vůz na okruhu Istanbul Park povede?
JA: Jedná se o celkem obvyklou trať, nikterak nepodobnou těm v Malajsii a v Číně. Doufám, že budeme pokračovat v soutěžení na vysoké úrovni.

Co byste ještě řekl k přípravám na Istanbul?
JA: Vůz R31 bude mít za sebou dlouhou cestu do Turecka, továrnu opustil ve čtvrtek večer. Lotus Renault GP využívá pětice kamionů, které převážejí vozy do Itálie, odtamtud lodí přes Středozemní moře do přístavu v Istanbulu, kde budou v úterý ráno. Motorhomy mají 5000 částí, sedm lidí je bude tři dny stavět. Šťastnou cestu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy