Vettel: Newey společně s dalšími zůstal, proto jsem prodloužil také

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Personální stabilita Red Bull sehrála důležitou roli při rozhodování Sebastiana Vettela ohledně prodloužení své smlouvy s rakouskou stájí.

V rozhovoru pro italský časopis Autosprint Vettel potvrdil, že rozhodnutí ostatních klíčových zaměstnanců Red Bullu včetně Adriana Neweyho sehrálo důležitou v úlohu v jeho souhlasu s prodloužením smlouvy.

Bral ohledy na rozhodnutí geniálního konstruktéra? "Ano, ale ne pouze na Adrianovo. Je těžké plánovat budoucnost, když nevíte, co se může přihodit. Při cestě zpět na hotel můžu upadnout ze schodů, zlomit si nohu a nevyhraju letos už ani jeden závod. Musím to zaklepat na dřevo, ale stát se může cokoliv."

Adrian je jedním z nejdůležitějších lidí v týmu, ale ptáte se na všechny - kolik let jim zbývá podle smlouvy, zda jsou spokojeni atd. Chtěl jsem prodloužit můj kontrakt, ale ne v úplně odlišném týmu."


Vettel prodloužením smlouvy s Red Bullem den před začátkem sezóny utnul spekulace ohledně přestupu k Ferrari, o čemž se ale bude za pár let určitě znovu hovořit. "Ferrari? Pokud o tom tak často hovořím, je to proto, že se mě na to často ptají.

Ve skutečnosti pro to existují dva důvody: zaprvé - Ferrari je něčím zvláštní, jak už jsem mnohokrát řekl. Druhým důvodem je to, že musím pokaždé odpovědět, když se mě na to zeptají. Automatická situace.

Pro mě je Ferrari legendou. Jednoho dne pro mě bude ctí být na seznamu pilotů Ferrari. Ale to neznamená, že tam chci teď přestoupit. Jsem spokojený tam, kde jsem - proto jsem podepsal na pár dalších sezón," dodává Vettel.

Vettelovi smlouva v Red Bullu vyprší na konci roku 2014. Společně s ním a s Neweym své kontrakty letos prodloužilo také 50 dalších důležitých zaměstnanců týmu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy