Pirelli zřejmě prodlouží životnost tvrdší směsi, v Turecku je čeká nejhorší závod

Pirelli | foto: Pirelli

Pirelli čeká v Turecku nejnáročnější závod z pohledu pneumatik. Italský dodavatel pneumatik pro Formuli 1 uznává, že bude zřejmě třeba prodloužit trvanlivost tvrdší směsi, proto v Istanbulu vyzkouší novou experimentální sadu.

Formule 1 zažila tři velmi vzrušující závody, podle Pirelli však není zaručeno, že by to tak muselo být pořád. "Bude se to lišit závod od závodu a okruh od okruhu, bude záleže na pneumatice a okruhu," říká sportovní ředitel Pirelli Paul Hembery pro Autosport.

"Další závod v Istanbulu bude na pneumatiky velmi náročný, pro nás jakožto výrobce pneumatik zřejmě nejhorší. Znovu to změní druh strategie, kterou bude potřeba během závodu použít. Zatím se nám ale dostalo spousty ocenění od mnoha lidí kvůli povaze závodů, které se doposud jely - a pokud by to tak zůstalo, budeme mít skvělou sezónu."

Hembery očekává odlišné podniky od toho, co jsme zatím zažili během prvních třech velkých cen: "Myslím, že Turecko se v opotřebení pneumatik bude podobat Sepangu, nebude-li kvůli velmi, velmi drsnému povrchu ještě horší. Po Španělsku následuje Kanada a Monte Carlo, kam míříme s naší super-měkkou a měkkou směsí."


Jednou z oblastí, na kterých by měl podle svého sportovního ředitele výrobce pneumatik zapracovat, je prodloužení životnosti tvrdší směsi. Dokladem je to, že týmy častěji využívají měkčích směsí, jejichž životnost není podstatně kratší než u tvrdých. Během stintu jsou proto mnohem rychlejší.

"Přemýšlíme, že bychom zřejmě zapracovali na tvrdší směsi, aby zvládla více kol. V těchto posledních závodech jsme si uvědomili, že nám v trvanlivosti schází tři či čtyři kola, obzvlášť u tvrdší směsi na drsnějších površích. Nechceme, aby týmy přijaly stejnou strategii."

Pirelli v Turecku upraví barevné značení pneumatik a vyzkouší novou experimentální tvrdou směs, kterou by mohlo nasadit do závodu ve Španělsku a v Anglii.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy