Webber: KERS je pro nás záležitostí číslo jedna

Webber, Mark | foto: Red Bull Racing

Problémy se systémem KERS u stáje Red Bull přetrvávají, proto nyní intenzivně pracují na tom, aby systém fungoval. Podle Marka Webbera je nyní bezporuchovost KERSu záležitostí číslo 1.

Systém KERS patřil v Číně mezi hlavní důvody, proč Red Bull nedokázal závod vyhrát. I když se na zlepšení tohoto systému usilovně pracuje, podle Marka Webbera nelze říct, jestli bude systém správně fungovat už v Turecku.

"Před Tureckem máme třítýdenní pauzu, která nám kromě možnosti dát si pauzu a navštívit své rodiny dává i hodně času na vývoj RB7," říká Webber. "Hlavním bodem je při úpravách KERS. V letošní sezoně je to klíčová část a stále nefunguje tak, jak bychom potřebovali. V roce 2009 jsme KERS neměli, proto se snažíme dohnat Ferrari a McLaren, kteří už s ním mají zkušenosti. 

KERS poskytuje výhodu 80 koní navíc po dobu 6,6 sekund na jedno kolo, což je 0,3 až 0,5 sekundy na kolo a v Číně jsem musel jezdit od 24. kola bez něj. Pokud se nám podaří zajistit jeho spolehlivost už v Turecku, dostaneme McLaren zpět na své místo."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy