Stewart: Formule 1 je Ecclestonovým životem

Stewart, Jackie | foto: Williams F1 Team

Ex-mistr F1, Jackie Stewart, si nemyslí, že by Bernie Ecclestone brzy odešel ze svého postu.

Bernie Ecclestone teď musí řešit hned několik témat: Údajný zájem o koupi práv na F1 od News Corporation  Ruperta Murdocha, vyjednání o nové Concordské dohodě a obvinění z údajné korupce ze strany mnichovské prokuratury, podle které měl stát za podvody bývalého manažera BayernLB Gerharda Gribkowského právě Bernie.

Nicméně na možnost odchodu do důchodu Bernie nemyslí. Na druhou stranu je teď právě na nějaký případný konflikt připraven více, než kdy předtím. Bývalý mistr světa F1 Jackie Stewart, ví, proč tomu tak je: "F1 je celým životem Bernieho. Miluje výzvy," řekl Skot pro Telegraph.

F1 jako byznys běží dobře, a tak Stewart nevidí důvod odchodu Ecclestona. "Nakonec F1 nebyla nikdy oblíbenější než teď. Je jedno jak to člověk bere, ale po ekonomické stránce je na tom dobře," míní bývalý pilot Tyrellu. 

Bernie má všechny "na háku" již delší dobu, houpe se teď pod ním židle? Podle Stewarta ne

Jeho věk podle Skota nehraje roli, což si ovšem nemyslí společnost Murdoch, která by ráda F1 koupila. "Nejsem si jistý, zda-li je věk tak důležitý. Rupert je tak starý jak Bernie. Zdraví je důležitější," říká 71letý Jackie. 

Kvůli vyjednávání o nové Concordské dohodě Mr. E, jak je Berniemu přezdíváno, určitě problémy se spaním nemá, tedy podle názoru Jackieho. "Týmy při žádném jednání nad Berniem nevyzrály. Dostanou tentokrát tolik, kolik by chtěly? Pravděpodobně ne."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy