Co říkají Hamilton s Alonsem na svou penalizaci?

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Fernando Alonso byl s Lewisem Hamiltonem po závodě komisaři dodatečně potrestán. Co říkají oba provinilci na pozávodní verdikt?

"Věděl jsem, že dostanu trest, nepřekvapuje mě to. Byl jsem u komisařů, takže jsem s tím počítal. Vždy raději očekávám ten nejhorší scénář. Je to jen jedno místo, opravdu se necítím o nic hůře vzhledem k tomu, jak jsem tento víkend dopadl," říká Hamilton.

Dostal trest oprávněně? "To je závodění. Nehodlám se o to přít či vyjadřovat nesouhlas s penalizací. Z mého pohledu nemůžu více než jedenkrát měnit směr. Zda je to podle mě nebezpečné? Ne, ale taková jsou pravidla. Dvacet sekund navíc nejsou za to nějak tvrdým trestem.

Fernando do mě vrazil, dostal 20 sekund, ale pro něj to nic neznamená. Nebyl to pro něj tedy žádný trest, ale znovu: to je závodění," dodává Brit.

Fernando Alonso si z trestu také nic nedělá: "Nemění to pořadí, takže to není žádné velké drama. V závodě jsem dojel stejně jako šestý, byl to závodní incident. Snažil jsem se předjet, dotkli jsme se a já si žel poškodil přední křídlo a musel jsem znovu do boxů, přišel jsem o šanci na pódium. V příštím závodu to však zkusím znovu."

Kdo byl při této kolize podle Španěla na vině? "To je jedna z těch situací, kdy se snažíte závodit a jeden druhého se dotknete. Komisaři nás zavolali, aby si vyslechli naše názory a takový je verdikt. My o tom nerozhodujeme ani k tomu nemusíme nic říkat. Snažíme se závodit, užít si v kokpitu závod a snad příště dojedeme oba bez problémů."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 24 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy