Webber: Problémy z Austrálie se nebudou opakovat

Webber, Mark | foto: Red Bull Racing

Mark Webber věří, že problémy, které měl s vozem v Austrálii a které zřejmě byly příčinou velké ztráty na jeho stájového kolegu Sebastiana Vettela, se již nebudou opakovat.

"Měli jsme několik problémů, na něž jsme přišli po závodě, určitě nám nepomohly. Nebudeme to detailněji rozebírat. O tomto víkendu odvedeme lepší práci, z auta dostaneme více a budeme normálně na čele tak, jako jsme bývali.

Nehodlám se šťourat v tom, co se přihodilo v Melbourne, pojďme se bavit o Malajsii," říká odhodlaně Webber. Podle jeho šéfa Christiana Hornera se však jednalo jen o drobné problémy, jako například vadný tlumič, jehož závada se ale projevil až během závodu, nebo špatný směr v nastavení vozu, kterým se Webber ubíral.

Na dotaz, zda jsou ony problémy řešitelné a v Malajsii na tom tudíž bude moci být lépe, odpověděl: "Ano, naprosto."

"Loni jsme si zde vedli dobře, auto vyhrálo poslední velkou cenu, takže uvidíme," pokračuje optimisticky pilot Red Bullu. "Na trati jsou teploty brutální, bude to z pohledu pneumatik zajímavé. Nikdo neví, jak se věci vyvinou.


"Nevím, co dělali při testech v Istanbulu a na dalších místech, ale tady to je zřejmě nejextrémnější situace, které jako společnost doposud čelili," uvádí s odkazem na Pirelli. "Uvidíme, jak jim to půjde, protože sami přiznávají, že čekají několik zastávek. Budeme kroužit, několikrát zastavíme  a pojedeme dál."

Ohledně KERSu se dle Webbera Red Bull necítí být pod tlakem: "Potřebujeme ho zítra vyzkoušet a uvidíme. Od Melbourne jsme ho netestovali. Poprvé bude zpět ve voze, zítra to posílí naše sebevědomí. Jeho nasazení je výhodné, o tom žádná. Potřebujete, aby KERS fungoval spolehlivě, je to něco, co byste v autě měli mít."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy