Renault: Petrovovo pódium přiláká další sponzory

Petrov, Vitalij | foto: Lotus F1 Team

Majitel závodního týmu Lotus Renault GP Gerard Lopez věří, že umístění Vitalije Petrova na pódiu v letošní Velké ceně Austrálii přiláká další sponzory.

Petrov podal v Melbourne výborný výkon, když v cíli dojel před Fernandem Alonsem hned za dvojicí Vettel - Hamilton. Tento úspěch zajistí Renaultu další podporu, zejména z Ruska, kde se sledovanost F1 zdvojnásobila.

"Když Vitalij přišel do Formule 1, museli jsme čelit dvěma důležitým úkolům. Prvním bylo, abychom mu pomohli během několika málo měsíců stát se vyzrálým pilotem. Bez testování a s tlakem, jemuž musíte čelit při závodění na nejvyšší úrovni, byl jeho pokrok úchvatný," říká Lopez.

"Druhým úkolem bylo "vychovat" Rusko pro F1. Museli jsme toho spoustu vysvětlovat, kulturu sportu. Jsem rád, že byly oba procesy úspěšné. Velmi málo lidí vědělo o tom, co tento sport všechno zahrnuje, když Vitalij dorazil na rošt. V minulé sezóně se televizní sledovanost během osmi měsíců zdvojnásobila. To je více než povzbudivé."


"Jak víte, několik ruských společností jsou letos silnými partnery týmu Lotus Renault GP. Zdá se, že jsou potěšeni tím, co naše platforma nabízí, a pozorností, které se jim dostává. Jsem si jistý, že předvedený výkon Vitalije v Melbourne přiláká ještě více partnerů, zvláště když jeho výkon nepůsobil ojediněle. Jsem rozhodně optimistou," dodává majitel Renaultu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy