Proč ve Velké ceně Austrálie neuvidíme vozy HRT

HRT | foto: HRT F1 Team

Vozy stáje HRT, které v letošních předsezónních testech neodjely ani jeden kilometr, se na start Velké ceny Austrálie nepostaví - proč?

Za vším je staronové pravidlo, které začalo opětovně platit od letošní sezony. Do závodu mohou nastoupit jen ti jezdci, kteří dokáží zajet čas do 107% nejlepšího kvalifikačního času. Pokud taková situace nastane (a dnes v kvalifikaci nastala), tak může dojít na udělení vyjímky, to ale FIA odmítla.

Auto Luizziho se ve třetím tréninku zastavilo čtyři zatáčky poté, co vyjelo na trať. Karthikeyan dokázal obkroužit pouze dvě kola. Takže bylo jasné, že kvalifikace bude pro španělský tým velkým dobrodružstvím. Nejrychlejší kolo v první části kvalifikace zajel Sebastien Vettel. Jeho čas byl 1:25,296, 107 % tedy bylo 1:31,267 min.

I přes veškerou snahu jezdců HRT se jim tento čas nepodařilo pokořit. Luizzi zajel čas o 1,712s horší, zatímco Karthikeyan dokonce o 3,027s! 

FIA by mohla udělit vyjímku a připustit i tyto pomalé vozy do závodu. Musela by ale být splněna alespoň jedna ze dvou podmínek. Za kvalifikace by muselo panovat nestálé počasí (začalo by pršet) a nebo by čas do limitu 107 % museli jezdci HRT zajet v trénincích.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy