Hunt obrací a pouští se do Fernandese

Lotus | foto: Caterham F1 Team

Před dnešním projednáváním sporu ohledně názvu Lotus ve Formule 1 se držitel názvu Team Lotus - David Hunt - pustil do překvapivé kritiky Tonyho Fernandese.

Fernandes před časem Hunta označil jako za nejpočestnějšího člověka v celé kauze. Ten ale nyní obviňuje současného šéfa Lotusu za to, že nedodržuje jejich vzájemnou dohodu. Tento spor rozděluje dva klíčové spojence bojující proti skupině Lotus.

"Když jsme museli propustit personál týmu Lotus v roce 1995, slíbil jsem mu a fanouškům, že se do F1 vrátíme v rukou vhodného opatrovníka," uvádí Hunt pro Daily Telegraph. "Původně jsem choval velké naděje v to, že Tony, Din a Nasa budou ti ideální partneři."

Co mě nyní rozzlobilo je to, že jsem v dobré víře velmi tvrdě pracoval na přípravě ke slyšení, protože jsem věřil, že Tony bude ctít naši lednovou dohodu. Má práce byla oceňována jeho právníky. Přesto Tony hledal výmluvu za výmluvou a odklad za odkladem, pokud šlo o dodržování naší dohody."

"Očividně na poslední chvíli změnil na základě vlastního úsudku své rozhodnutí. Poté, co jsem udělal tolik pro dobro jeho společnosti, se snaží znovu jednat o nových podmínkách, které jsou upřímně - směšné.

"Jde mi pouze o to, aby Tony dodržel své slovo a ctil naši dohodu. Pokud to neučiní, pak nevidím důvod, proč bych mu měl pomáhat, a tento soud by rozhodně nebyl tím posledním, kterému by čelil - i kdyby vyhrál," dodává Hunt.

Podle něj v soudním sporu Team Lotus versus Group Lotus existují závažné nedostatky. Problém, který nyní vyvstal mezi ním a Fernandesem tkví v ceně licence za používání názvu Team Lotus. Tu chtěl nyní malajský podnikatel údajně upravit.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 25 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy