Pirelli: Pneumatiky nadchnou!

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Pirelli po analýze dat z posledního testu v Barceloně věří, že jejich pneumatiky povedou na počátku letošní sezóny k vzrušujícím závodům.

Sportovní ředitel Pirelli Paul Hembery o lekcích, které se minulý týden naučili v Barceloně, uvádí: "Daly nám ty správné signály, že když budeme mít ty správné teploty, dostaneme se zpět k datům, která jsou bližší výsledkům našich testů, což je pro nás stěžejní.

Viděli jsme některé zajímavé simulace závodů ve Španělsku, ale týmy hrají taktické hry - některé komentáře neodpovídají strategií a naopak. Z toho, co jsme viděli, se strategie budou odvíjet od dvou až čtyř zastávek v závislosti na jednotlivých týmech."

Věří, že degradace nebude působit problémy, ale díky jejich pneumatikám uvidíme rozmanité strategie a dobrou podívanou: "Pokud jde o nás, dodáme to, o co jsme byli požádáni - což znamená přispět k více zastávkám. Našim cílem byly dvě zastávky, momentálně to možná vypadá průměrně na tři. Ale to si dále ověříme."


"Po mnoho let ve sportu existovalo více zastávek kvůli pneumatikám a palivu, chytrost ve strategiích vedla k mnoha skvělým závodům. Vzpomeňte si na to, jak Michael Schumacher v minulosti vyhrál mnoho závodů v kombinaci s Rosem Brawnem a jejich správných voleb.

Pokud by se nám to povedlo znovu oživit, z pohledu fanoušků to bude velmi vzrušující. A bude velmi vzrušující, když některé týmy pojedou na dvě a jiné na čtyři zastávky. Snažit se vypočítat, jak jim to bude vycházet během posledních několika kol, bude také vzrušující," dodává Hembery.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy