Rosberg: Jsme na tom dobře

Rosberg, Nico | foto: Mercedes AMG F1 Team

Nico Rosberg, pilot stáje Mercedes, si myslí, že tým je dobře připraven na start sezony, i když to tak během testů nevypadalo. V Barceloně se ale tým zlepšil.

Mercedes se rozhodl nasadit všechna podstatná vylepšení pro svůj MGP W02 až během posledních testů v Barceloně a je nutno přiznat, že po nasazení nového difuzoru, výfuků, vylepšené karoserie a předního křídla, vůz skutečně zrychlil. Poslední dva testovací dny na katalánském okruhu jasně dominovala německá stáj.

"Tým udělal oproti minulým testům velký pokrok," řekl Rosberg po sobotních testech. "Ještě sice nejsme tam, kde bychom chtěli být, na titul to nejspíš zatím nebude, ale věci se ubírají správným směrem."

Nico Rosberg během včerejších testů ve voze MGP W02

"I když jsme nikdy neočekávali, že bychom byli hned v prvních testech nejrychlejší, byla tato zima pro Mercedes obtížná. Nicméně, bylo skvělé pozorovat, jak se tým dokázal zlepšit. Narozdíl od loňského vozu, kdy prostě někdy něco nefungovalo tak, jak by mělo, se letošní vůz zdá být absolutně v pořádku a připraven na sezonu."

I když na to, že by poráželi Red Bull, si nejspíše v Mercedesu mohou nechat zajít chuť, Rosberg si myslí, že oproti loňsku se Mercedes hodně zlepší.

"Na to, abychom pravidelně proháněli špičku startovního pole to asi nebude, ale kdo ví, třeba se mýlím. Hlavní je, že to vypadá, že se oproti minulému roku zlepšíme."


Michael Schumacher během pátečních testů s aktivovaným zadním nastavitelným křídlem

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy