Lotus oznámil rezervní jezdce pro sezónu 2011

Valsecchi, Davide | foto: Caterham F1 Team

Lotus včera oznámil jména svých rezervních jezdců. Mladíci, kteří dostali příležitost vyzkoušet monopost T128 na zimních testech, se mohou těšit, že se do jeho kokpitu ještě posadí.

Davide Valsecchi, Luiz Razia a Ricardo Teixeira. To jsou rezervní jezdci Lotusu pro tuto sezónu. A všechny tři už jste je v zeleném monopostu T128 mohli vidět. Valsecchi a Razia jezdili na posledním testu v Barceloně, Teixeira se svezl na únorových testech rovněž v Barceloně, kde také pomáhal týmu s natáčením reklamního šotu.

„Při obou výjezdech ve Španělsku jsem se jako jezdec hodně posunul a jsem nadšený z příležitosti hrát aktivní roli v růstu týmu během následujících let,“ řekl Teixeira.

„V Team Lotus je velmi specifická atmosféra. Možnost reprezentovat svou zemi jako první Angolan ve formuli jedna právě v tomhle týmu hodně znamená pro mě osobně, pro mou rodinu a celou moji zemi,“ prohlásil oficiálně jmenovaný „druhý testovací jezdec". Valsecchi byl Lotusem titulován jako „testovací jezdec“, Razia jako „třetí jezdec“.


Davide Valsecchi na úterních testech v Barceloně

Ricciardo Teixeira loni jezdil ve Formuli 2. Oba Italové závodili pro AirAsia, sesterský tým Lotusu v GP2. Razia se navíc loni objevil na nováčkovském testu v Abú Zabí na konci minulé sezóny v kokpitu Virginu, Valsecchi tehdy seděl v HRT.

„Přínos Luize a Davideho pomohl týmu AirAsia k silnému vstupu do debutové sezóny a jejich úlohy v Team Lotus jim dají nedocenitelné zkušenosti na nejvyšší úrovni světového motorsportu. Pomůže to jejich přirozenému talentu dále se rozvíjet,“ řekl včera ke jmenování nováčků výkonný ředitel Lotusu Riad Asmat.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy