Zklamaný Hamilton: Vůz není připravený, ale sezónu ještě neodepisuju

McLaren | foto: McLaren

Lewis Hamilton po dnešních jízdách uvádí, že tým musí hodně zabrat, aby mohl letos bojovat o titul. Monopost MP4-26 na to zatím podle něj není připravený.

"Jestli věřím, že mám momentálně auto schopné vyhrát světový šampionát? Ne. Nemám," odpověděl dnes otevřeně novinářům. "Ale to neznamená, že se z něj nestane auto, které by nemohlo vyhrát šampionát."

"S vylepšeními, která ode dneška máme, se to může zlepšovat, pokud budeme vývoj tlačit správným směrem. Nové věci, které připravujeme pro několik závodů, nám snad umožní snížit ztrátu a bojovat o vítězství.

Pokud v prvních závodech nasbíráme dost bodů, pak nebudeme na míle daleko. Pokud například budeme mezi pěti nejrychlejšími v prvních třech či čtyřech závodech, získáme ty body a pokud pak budeme mít auto schopné vítězit, pak to stále bude možné. Takže zatím tento rok definitivně neodepisuji. Stále je o co hrát," uvádí Hamilton. Aby ne, když sezóna ještě ani nezačala!

"Nedělám si starosti, protože už nějakou dobu závodím. Kdyby se tedy měl jet závod zítra, sednu do auta a pojedu, to není problém. Můžu se kvalifikovat, odjet tréninky, žádný problém. Jak dlouho ale může ten stroj jezdit z hlediska spolehlivosti a skutečné rychlosti, to je pro nás neznámou, protože během doby, kterou jsme měli, jsme nebyli schopni získat z věcí maximum.

Není to ničí chyba, jen problémy, které zažíváte během testování - a toto je testování, o tom to je: nalézt vaše slabiny, abyste na nich mohli pracovat a opravit je. Soustředíme se na ně, určitě však máme několik problémů, které není jednoduché tak snadno opravit, jak jsme doufali."


Pilot McLarenu dnes nebyl opět schopen ujet kvůli problémům vzdálenost závodů. Věří ale, že připravovaná vylepšení jim pomohou: "Byl to těžký den v tom, že jsme neujeli dostatečný počet kilometrů. Přijel jsem zde a doufal jsem, že ujedu více kol - stovku kol a závodní vzdálenost.

V tomto období obvykle zkoušíme zastávky a jednu či dvě závodní simulace denně, ale tomu jsme se ani nepřiblížili. Takže to dnes bylo jako na houpačce, nebyl to pro nás skvělý den, ale v tom, jak se auto chovalo, to bylo zlepšení díky některým novým dílům, které máme. Takže alespoň něco pozitivního, není vše jen negativní."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 24 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy