Boullier: Kubica ohromil doktory svou silou (+ video)

gp maďarska | foto: Lotus F1 Team

Šéf Renaultu Eric Boullier při rozhovoru pro rádio BBC uvedl, že Robert Kubica při zotavování se z těžké nehody ohromuje svou silou lékaře.

"Překvapil všechny v italské nemocnici. Všichni doktoři za mnou přicházeli a říkali, že jsou ohromeni tím, jak může být po duševní stránce tak silný - byl to příklad pro celé oddělení," popisuje Boullier.

"Dělá velmi hezké pokroky a jeho zotavování se probíhá tak dobře, jak byste si v takovém stavu přáli ve snu. Stále je velmi brzy, teprve začal tento týden s rehabilitací. Ruka a loket jsou velmi choulostivé části, které byly zraněny při nehodě."

Po ní se ukázalo, jak moc byl vůz zdevastován a jaké měl Kubica obrovské štěstí, že je vůbec naživu. Jak vypadá jeho závodní Škoda, to si můžete prohlédnout na přiloženém videu a udělat si vlastní obrázek.

"Myslím, že potřebujeme ještě pár týdnů počkat, abychom mohli lépe porozumět jeho rekonvalescenci. Není pro něj jednoduché poznat, jak mu to se zotavováním půjde a těžké to teď bude mít i po morální stránce, protože si samozřejmě uvědomujete, jak těžké to bude pracovat na návratu," dodává Boullier.


Porada před Velkou cenou Austrálie 2010

O jeho náhradě - Nickovi Heidfeldovi - řekl: "Nick do týmu velmi dobře zapadá. Je to pro něj samozřejmě šance, pro něj to byl správný čas. Zatím to není jednoduché následovat Robertovy šlépěje, ale myslím si, že jeho zkušenosti, odhodlanost a ambice mu integraci do týmu usnadní."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy