Jackie Stewart byl hospitalizován v Londýně

Stewart, Jackie | foto: Williams F1 Team

Sir Jackie Stewart, trojnásobný mistr světa Formule 1 z přelomu 60. a 70. let, byl včera hospitalizován kvůli potížím, které ho zasáhly během letu ze Ženevy do Londýna.

Mistr světa z let 1969, 1971 a 1973, sir Jackie Stewart, byl hospitalizován v Londýně. Během letu ze švýcarské Ženevy do Londýna ho najednou zasáhla silná bolest v hrudníku, a proto byl raději bezprostředně po příletu na letišti Heathrow hospitalizován v nemocnici Hillingdon.

Syn jedenasedmdesátiletého Skota, Paul Stewart, se o stavu svého otce vyjádřil pro BBC. "Po příletu byl raději převezen do nemocnice, kde ho prohlédli místní lékaři. Když jsem s ním mluvil, tak se vše zdálo být v pořádku, ale lékaři se ještě snaží přijít na příčinu té bolesti. Doufám, že to nebude nic vážného."

Jackie Stewart se do historie F1 nezapsal pouze jako trojnásobný mistr světa, ale také se hodně zasadil o zvýšení bezpečnosti, např. povinným zavedením bezpečtnostních pásů a celoobličejových přileb, což vzešlo hlavně z jeho doporučení. V letech 1997-1999 také provozoval vlastní tým Stewart Grand Prix.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy