Jak se Pérez se Sauberem proháněl ulicemi rodné Guadalajary (+foto)

Sauber | foto: Sauber Motorsport AG

Mladý pilot švýcarského týmu Sauber se dnes představil s loňským vozem C29 v ulicích jeho rodného města - v mexické Guadalajaře.

Na svého pilota se přišlo dle organizátorů podívat přes 150 tisíc lidí. Sergio "Checo" Pérez absolvoval ulicemi města po 1,5km dlouhém okruhu dvě jízdy po patnácti minutách, během nichž dal svým fanouškům pořádně přičichnout k Formuli 1. Krom vytáčení motoru předvedl taky klasické pálení pneumatik.

"Byl to jeden z nejlepších dnů v mém životě. Byla to skvělý, skvělý zážitek. Nikdy jsem nic podobného nezažil, že by mě povzbuzovalo tolik lidí. Jsem hrdý na to, že jsem Mexičan, a jsem hrdý na podporu, které se mi dostalo. Je to pro mě velké povzbuzení před novou sezónou," zářil štěstím Pérez.

Manažer týmu Sauber Beat Zehnder dodal: "Byla to nádherná událost s projevem neuvěřitelného nadšení. To, co se podařilo během krátkého času dát dohromady, byla jednou z nejlepších show, jakou jsem kdy měl na starosti."

Za krásného slunečného počasí při teplotě 28 °C završili program Sergiův bratr Antonio Pérez s vozem NASCAR, kaskadéři na motorkách a nechyběla ani přehlídka policejních vozů a veteránů.

© Foto: Sauber F1 Team

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy