Williams by závod v Bahrajnu bojkotoval

Williams FW33 | foto: Williams F1 Team

Předseda Williamsu, Adam Parr, řekl, že jeho tým by se zřejmě závodu v Bahrajnu nezúčastnil i kdyby nebyl během tohoto týdne zrušen.

V pondělí bylo díky nepokojům v zemi rozhodnuto o zrušení závodu v Bahrajnu. Několik týmů se však již vyjádřilo, že by do země nejely, ani kdyby nedošlo ke zrušení závodu. "Rozhodnutí, které udělala Jeho královská Výsost korunní pric, bylo správné. I kdyby k němu nedošlo, tak si nemyslím, že by náš tým do země jel," řekl Parr pro Autosport.

"Kdyby nedošlo ke zrušení, tak by podle mého názoru na závod nedorazily i další týmy. Každému bylo jasné, že bychom tamní situaci jen zhoršili, protože bychom byli pro demonstrace a nepokoje ústředním bodem. Byla by tam všechna media a to by bylo dráždivé."

Adam Parr je v otázce nového data pro záovod v Bahrajnu zdrženlivý

Parr se také krátce vyjádřil k možnosti pozdějšího zařazení závodu do letošního kalendáře. "Myslím, že se každý bude snažit závod dostat zpět do kalendáře. Nejsem si však jistý proveditelností tohoto nápadu i kvůli počasí. Asi by se to muselo uskutečnit v některém z letních měsíců, ale to by bylo složité v souvislosti s množstvím závodů, které tam máme v plánu"

"Jsem si jistý, že se každý bude snažit najít nějaké nové datum. Samozřejmě za předpokladů, že se vše v zemi urovná. Momentálně si však nejsem jistý," dodal.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy