Okruh v Malajsii je v bídném stavu - na tribuny teče a návštěvníků ubývá

gp malajsie | foto: Renault Sport F1

Organizátoři Velké ceny Malajsie zvažují v blízké budoucnosti její přesun na pozdní večer, aby podnítili zájem o domácí závod. Okruh chátrá a diváci se vytrácejí.

Výkonný ředitel okruhu Sepang Internationa Circuit - Razlan Razali - agentuře AFT prozradil, že postupně ztrácejí svůj původní lesk, a proto musí hledat způsoby, jak jej obnovit.

"Ztratili jsme náš lesk. To, že se F1 jede také vedle v Singapuru, nám nijak nepomáhá, naším největším soupeřem je také televize, protože hodně lidí se na závod dívá doma, kde mají pohodlí," řekl Razali.

Připustil, že v minulém roce prodali 97 tisíc vstupenek během tří dnů, zatímco celková kapacita okruhu je 130 tisíc. Ceny lístků přitom nejsou tím problémem - začínají na pouhých 19 dolarech (v přepočtu kolem 340 Kč).


Fernando Alonso během Velké ceny Malajsie 2010

Okruh je podle svého ředitele v bídném stavu a "vypadá unaveně." Navíc stále nedostal odpověď malajské vlády na požadavek o dotaci ve výši 60 milionů dolarů na provedení nezbytných oprav.

"Když prší, na hlavní tribunu teče. Lidé nejsou spokojeni. Okruh byl postaven v rekordním čase, žel muselo se sáhnout ke kompromisům a nedostatečná je i údržba," pokračuje Razali.

Řešení? "Měli bychom uspořádat jeden noční závod před prodloužením kontraktu platného do roku 2015. Možná to přiláká větší zástupy lidí, protože teploty jsou během noci chladnější."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 19 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy