HRT si troufá: "Lotus ani Virgin nebudou problémem"

HRT F111 | foto: HRT F1 Team

Šéf HRT Colin Kolles nevidí důvod, proč by jeho tým měl zaostávat za loňskými nováčky - Lotusem a Virginem. Věří, že jejich nový vůz F111 bude moderním vozem odpovídajícím současným designovým trendům v F1.

Hispania s novým vozem F111 ještě neujela ani kilometr, pouze ukázala pár renderovaných obrázků. Na jeho stavbu dohlíží bývalý člen týmů Williams, BAR, Honda a Red Bullu - Geoff Willis, Kollesova tajná zbraň. Auto před dvěma týdny prošlo crash-testy FIA a blíží se dokončení.

"Na voze pracují zkušení lidé. Určitě jsme neprožili optimální zimu, ale máme úplně nové auto. Budeme na něm pracovat a zkusíme je vylepšit," uvádí Kolles v rozhovoru poskytnutém Autosportu.

"Auto nevypadá nikterak špatně - vypadá jako moderní vůz F1. Uvidíme, jak na tom jsme, momentálně to nedokážu říct. Myslím, že na tom budeme výkonnostně lépe než minulý rok, takové máme v této fázi náznaky.


Musíme čelit realitě. Není to jen o tom, mít nové auto. Musíme vědět, co si s ním počít v budoucnu. Myslím, že máme stanovený dobrý CFD program, velmi silný. Uvidíme, jak na tom budeme. Musíte mít efektivní vývojový program.

Jednou věcí, která mě loni překvapila, bylo to, že se ztráta se stále stejným vozem snižovala a ne zvyšovala. Nedokážu to vysvětlit. Možná naši piloti jezdili lépe. To je fakt, můžete se podívat na to, jak se snižovala procenta, o kolik jsme byli pomalejší.

Myslím, že pokud budeme mít čas a vhodný program, Lotus pro nás nebude problém. Ani Virgin. Protože věřím lidem, které máme, a také množství lidí, které máme. Nemám vůbec obavy," dodává směle šéf HRT.

Připustil, že na tom nejsou finančně nejlépe, ale podle něj v paddocku existují týmy, které jsou na tom hůře než oni: "Myslím, že ostatní týmy mají větší problémy než my, to zaprvé. Nevím, proč dostáváme pořád tutéž otázku. Budu se opakovat: myslím, že z pohledu rozpočtu, požadavků na rozpočet, dluhů atd. jsme ve velmi dobrém stavu ve srovnání s jinými. Naší hlavní strategií je dlouhodobé působení v F1."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy