Hamilton o pneumatikách: Musíte být mnohem jemnější, není to zábavné

McLaren | foto: McLaren

Piloti si na nové pneumatiky zvykají, dojmy mají rozporuplné. Pirelli kvůli vyšší atraktivitě závodů a většímu počtu zastávek vyrobilo směsi, které nevydrží tolik, co loňské pneumatiky Bridgestone.

Lewis Hamilton si jízdu na nich moc neužívá, protože mají-li vydržet, musí jezdit mnohem ohleduplněji a pomaleji než dříve.

"Je to strašně divné. I ve srovnání s loňským rokem, kdy jsme měli těžké vozy a museli jsme na počátku závodu jezdit trochu volněji, aby pneumatiky vydržely. Dnes jsem jel ještě opatrněji při své první delší jízdě, ale pneumatiky zkrátka tak rychle odcházejí, že se s tím nedá nic dělat," dělí se o své bezprostřední dojmy z nových pneumatik Hamilton.

"Při druhé jízdě, jsem se snažil o ně pečovat ještě více a bylo to jako kolo, kdy vyjíždíte z boxů - velmi pomalé a nezáživné. Vydržely o něco déle, ale zdaleka to nepřipomínalo jízdu se závodním vozem," uvádí Brit.

Z menší výdrže pneumatik není moc nadšený, podle nebude pro piloty představovat ani příliš velkou výzvu: "S těmito pneumatikami musíte jezdit velmi pomalu a není to momentálně tak fyzicky náročné. Odjel jsem dnes 90 kol a cítím se tak, že bych mohl začít znovu, jízda je opravdu tak jednoduchá."

Kvůli těmto vlastnostem pneumatik je dle Hamiltona také těžší soudit skutečnou rychlost nového McLarenu, tým zkrátka neví, jestli jsou některé problémy dané vozem nebo obutím: "Je těžké určit, nakolik se na tom podílí auto a nakolik pneumatiky. Ty bude letos mnohem těžší používat. Zde to je ještě náročnější než v předchozích dvou testech."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 43 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy