Maldonado: Auto se oproti Jerezu zlepšilo

Maldonado, Pastor | foto: Williams F1 Team

Za volantem nového Williamsu FW33 byl v neděli Pastor Maldonado. Na okruhu Circuit de Catalunya odkroužil při cestě za čtvrtým nejrychlejším kolem 59 kol. Dopoledne tým přibrzdily problémy s vozem, zato odpoledne byl nováček týmu na trati velmi často.

„Ráno jsme na mokrém okruhu jezdili na pneumatikách Pirelli Intemediates. Během dopoledne jsme měli problém s alternátorem. To sice ovlivnilo celkový počet kol, ale s tím, kolik jsme toho odjezdili během odpoledne, jsme spokojeni,“ říká Sam Michael.

„Zatímco Pastor najížděl další kilometry s FW33, tak my jsme vyzkoušeli několik dalších systémů a nastavení. Podařilo se nám vyzkoušet i několik různých aerodynamických prvků na našem voze.“

K pozitivnímu hodnocení dne se připojil i Maldonado: „Celkově to byl dobrý den. Ráno jsme ztratili čas, když jsem se roztočil. Trať ještě byla mokrá a já hledal limity. Poté nás potkal ještě problém, který ale tým vyřešil. Odpoledne se nám dařilo zajíždět pravidelná kola, zatímco jsme vyzkoušeli na voze několik věcí.“

„Vše jde podle plánu a já jsem opravdu šťastný, když vidím, jak se auto ve srovnání s Jerezem zlepšilo.“ Maldonado zůstane v kokpitu i zítra, kdy předsezónní testy v Barceloně končí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy