Cosworth: Jerez měl pro nás velkou cenu

Cosworth | foto: www.cosworthformula1.com

Mark Gallagher z Cosworthu hodnotí dva uplynulé testovací týdny. Pochopitelně došlo i na nejrychlejší čas Rubense Barichella z Williamsu, který pohání agregát Cosworth, z Jerezu, ale také na problémy u Virginu.

Pro britskou společnost Cosworth byly testy v Jerezu hned z několika pohledů velmi zajímavé: Williams zkoušel ve Španělsku agregát CA2011k a právě s tímto motorem dosáhl nejlepšího času testů, Marussia Virgin poprvé vyjela na závodní dráhu s novým vozem. Podle Cosworthu se ale také naskytl jeden velký problém.

„Bylo zajímavé vidět nový vůz týmu Marussia Virgin na trati. Bohužel se poslední den testů na voze vyskytl technický problém, který souvisel s motorem. Konkrétně se jednalo o olejovou pumpu,“ popisuje obchodní ředitel Cosworthu Mark Gallagher. Motorářům se bohužel zatím nepovedlo přesně definovat příčinu problému.

Také u Williamsu nevyšlo všechno podle představ, Rubens Barrichello trávil spoustu času v garáži, ale nakonec zajel nejrychlejší čas testů: „Williams odjel oba dva závěrečné dny hodně kilometrů. Velice nás zajímala data, která jsme posbírali z jeho vozu, zvláště pak ta ohledně jeho nového motoru CA2011k a systému KERS. Zajímavé bude pozorovat jejich změnu v Barceloně.“

„Pro týmy byl tento test skvělá příprava na novou sezonu. Piloti po dlouhé době opět usedli do vozů. Z kraje roku časy na kolo nejsou moc vypovídající. I přesto je ale krásné vidět Cosworth na čele výsledkové listiny,“ uzavírá Gallagher.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy