Ferrari vykročilo stylově

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Tým z Maranella vykročil směrem k obhajobě obou titulů pravou nohou.

Michael Schumacher a Rubens Barrichello dominovali oběma dnešním volným tréninkům.

Šestinásobný šampion byl v obou případech nejrychlejší. „Jsem spokojený s výkonem našeho vozu, který potvrdil očekávání ze zimních testů. Nemáme za sebou tolik kol, abychom mohli říci, že dnešní den je skutečným obrazem výkonnosti jednotlivých stájí. Já pochybuji, že tomu tak je,“ prohlásil Michael Schumacher. Ferrari pracovalo především na optimálním nastavení vozu. Schumacher byl dnes třikrát mimo dráhu a vysvětluje to silnými poryvy větru, které ovlivnily brzdné body.

Brazilský týmový kolega k dnešnímu dni říká: „S novým vozem jsem velice spokojený. Musíme ještě zapracovat na nastavení, ale vůz ukazuje velký potenciál. Myslím si, že můžeme od tohoto víkendu očekávat ještě více. Vůz je pro mne stále ještě nový, neboť jsem s ním měl možnost jet na suché trati v předsezonní přípravě pouze jeden a půl dne, stále se tedy učím.“ Rubens Barrichello však upozorňuje na to, že se nesmí nechat prvními výsledky tým unést.

„Je vždy nádherné vidět obě Ferrari v přední části startovního pole, ale jsme si vědomi toho, že dnešní výsledek není tolik významný. Rozhodující bude zítřejší kvalifikace a my si uvědomujeme, jak důležité pro závod bude startovat z předních pozic,“ doplnil v oficiálním prohlášení stáje své jezdce šéf týmu Jean Todt.

Technický ředitel Ross Brawn vyjádřil velkou spokojenost nejen s jezdci, ale i s pneumatikami Bridgestone. „Pneumatiky vypadají dobře a konzistentně a vůz si s nimi, zdá se, rozumí.“


Foto: Scuderia Ferrari

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy