Kolles: Připravujeme zcela nový monopost F111

HRT | foto: HRT F1 Team

Španělská stáj HRT zveřejnila na svých stránkách rozhovor se svým šéfem Colinem Kollesem, který prozradil něco o přípravách v rámci týmu a novém monopostu.

Blíží se první test roku 2011. Můžete nám prozradit nějaké podrobnosti o voze, který budete používat?
Colin Kolles: Během prvních testů použijeme auto z roku 2010, a jakmile bude hotové auto pro rok 2011, nasadíme ho. Podle plánu bychom nový vůz chtěli použít během testu v Bahrajnu. Auto pro rok 2011 bude kompletně novým monopostem, bude se jmenovat F111.

Testy ve Španělsku by mohly být velmi dobrou příležitostí pro piloty Hispanie otestovat nové pneumatiky. Co si o tom myslíte?
CK: Minulý rok jsme neměli příležitost testovat, tuto sezónu budeme schopni našim pilotům poskytnout příležitost odjet více kilometrů a zvyknout si na pneumatiky Pirelli. Takže ano, španělské testy jsou pro nás velmi důležité.


Josef Král s vozem HRT F110 při loňských testech mladíků v Abú Zabí

Jaké jsou vaše dojmy z dosavadních pokroků u F111? Kdo na něm pracuje?
CK: F111 je vyráběn Hispanií pomocí několika skupin inženýrů. Momentálně jich přibližně čtyřicet finalizuje první specifikaci - pod vedením Geoffa Willise jakožto technického ředitele a Paula Whita jako hlavního návrháře.

Co můžete prozradit o jezdeckém složení Hispanie pro rok 2011? Nechystá tým nějaké prohlášení během příštích týdnů?
CK: Uvidíme. V několika příštích dnech učiníme několik prohlášení. O druhém pilotovi jsme zatím nerozhodli, protože si chceme být jistí tím, že zvolíme tu nejlepší možnost. Děláme pokroky ve všech oblastech, což je pozitivní. Pracujeme velmi tvrdě a výsledky budou viditelné a velmi brzy o nich řekneme více.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy