Di Grassi možná najde uplatnění u Pirelli

gp brazílie | foto: Manor Racing

Lucas di Grassi by už nemusel být dlouho bez angažmá. Mladý závodník je nově spojován s dodavatelem pneumatik, který by ho mohl využít jako testovacího jezdce.

Brazilský závodník přišel o místo u Virginu, když se tým rozhodl zaměstnat raději lépe finančně zajištěného Jeroma d´Ambrosia. Podle finského deníku Turun Sanomat by šestadvacetiletý di Grassi mohl nyní u Pirelli vystřídat Romaina Grosjeana v roli testovacího pilota.

Francouz, který v předloňské sezóně závodil za Renault, se vrací do GP2 s týmem DAMS. Šéf Renaultu Eric Boullier se však nechal slyšet, že by rád našel pro Grosjeana další uplatnění ve formuli jedna a je pravděpodobné, že se mladík do Renaultu vrátí jako třetí jezdec. V takovém případě by se dostal do konfliktu zájmů, testovací jezdci Pirelli totiž nesmí být spojováni s žádným týmem formule jedna.


Pokud se Grosjean vrátí do F1, bude jeho místo v Pirelli prázdné. A to je šance pro di Grassiho

Hlavním testovacím jezdcem italského výrobce pneumatik je a zřejmě jím i zůstane Pedro de la Rosa. Jeho kontrakt v následujících dnech vyprší. Očekává se však, že bude prodloužen a Španěl zůstane ve své funkci.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy