Briatore: Webber měl o zranění hovořit hned nebo nikdy

Briatore, Flavio | foto: Lotus F1 Team

Manažer Marka Webbera Flavio Briatore věří, že Australan neměl hovořit o svém zranění, které utrpěl koncem loňské sezóny na kole. Pokud už chtěl s pravdou ven, měl to udělat hned po pádu.

Webber k fraktuře v pravém rameni přišel opět na kole krátce před Velkou cenou Japonska (více zde). Veřejnost o něm informoval ve své knize, kterou vydal na počátku prosince. I když se pak propadl z vedení v šampionátu na konečné třetí místo, neúspěch zraněním neomlouval.

Podle Briatoreho, který krom Webbera zastupuje také Alonsa, měl však Mark jednat jinak: "Bylo by lepší, kdyby o tom nemluvil. A když už, tak to měl říct hned."

Se svým svěřencem hájícím barvy Red Bullu je však zajedno: zranění jej nepřipravilo o mistrovský titul: "Nepřišel o titul kvůli toho [zranění], ale kvůli chybě v Koreji. Jinak by vyhrál."


Briatore: Webber o titul nepřišel kvůli zranění, ale kvůli chybě v Koreji

Kdo si to letos podle bývalého šéfa Renaultu rozdá o titul? "Na to je ještě brzy. Očekávám, že Red Bull bude stále silný a McLaren bude opět konkurenceschopný. Viděl bych to na bitvu mezi čtveřicí Vettel, Webber, Alonso a Hamilton."

"Fernando je motivovaný a Ferrari mu chce od počátku dát vítězný vůz, aby nemusel stahovat ostatní. To by si on přál a zasloužil. Alonso má zdroje potřebné k vítězství v roce 2011," dodává Briatore pro La Gazzetta dello Sport.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy