Cílem Pirelli jsou dvě zastávky za závod (+ video)

Pirelli | foto: Pirelli

Cílem firmy Pirelli, která je novým dodavatelem pneumatik pro F1, je zvýšit počet zastávek v boxech a tím zdramatizovat dění na trati. Jejich pneumatiky by tomu měly pomoct.

Loňské pneumatiky Bridgestone byly opravdu odolné a nebýt pravidla o povinném využití obou sad během suchého závodu, někteří jezdci by byli schopni odjet celý závod na jedné sadě. To by se mělo s příchodem Pirelli změnit, jejich pneumatiky jsou prý záměrně stavěny tak, aby bylo potřeba udělat minimálně dvě zastávky.

Tuto informaci potvrdil i ředitel italské firmy Paul Hembery. "Doufáme, že naše pneumatiky pomohou závody zdramatizovat. Chceme, aby se ze závodů stala větší show. Musíme být ale realističtí, toto je náš první rok a nemůžeme během sezony moc testovat," řekl Hembery po pondělním testu mokrých pneumatik.

"Už jsme ale o možnosti více testovat jednali. Na papíře sice nic nemáme, ale pokud by všichni souhlasili, neměl by prý být problém během pátečních tréninků testovat nové směsi našich pneumatik," dodal po dnešním testu v Abú Zabí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy