Paffett blíže o rozhodnutí McLarenu odložit testování nového vozu MP4-26

McLaren | foto: McLaren

Rezervní pilot McLarenu Gary Paffett pro Autosport blíže popisuje okolnosti rozhodnutí týmu odložit testování nového vozu. Rozhodnutí podle něj padlo již dávno.

Tým oznámil, že nový monopost MP4-26 představí v Berlíně až 4. února, tj. den po skončení prvního předsezónního testování ve Valencii, kde má McLaren použít loňské šasi kvůli srovnání výkonností pneumatik Pirelli.

Podle Paffetta McLaren toto rozhodnutí plánoval již několik měsíců předem: "Podívali jsme se na testování a velmi brzy jsme se rozhodli, že jej nevezmeme k prvnímu testu - nejsme tedy pozadu za původním plánem, jen zkrátka nevyjede při prvním testování.

Využijeme prvního testu k nasazení pneumatik Pirelli na staré auto. Kluci ho dobře znají, když tedy na pneumatikách Pirelli dokážou jezdit se starým autem, budou si moci udělat představu o tom, jak na tom pneumatiky jsou. O to na dráze opravdu půjde."


Gary Paffett s McLarenem MP4-25 při loňských testech v Abú Zabí

Na výstavě Autosportu dnes také vysvětlil, že MP4-25 ve Valencii nebude obsahovat díly navržené pro rok 2011, budou pouze jemně upraven tak, aby více odpovídal letošním pravidlům.

"Pokusíme se simulovat úroveň přítlaku, kterou budeme mít [v roce 2011] a která bude samozřejmě o něco nižší kvůli [zákazu] dvojitých difuzorů. Se starým vozem se jí budeme snažit co nejvíce přiblížit."


Lewis Hamilton - rovněž s loňským vozem MP4-25 v Abú Zabí

Paffett rovněž odhalil, že sám bude mít na předsezónním testování svůj podíl: "Odjedu ve Valencii jeden den, tedy se starým vozem. S novým vozem budou po všechny dny testovat závodní piloti.

Já s novým vozem provedu test aerodynamiky, aby vše sedělo a bylo v pořádku. Testování je však tak omezeno, že závodní piloti potřebují strávit ve voze všechen dostupný, aby si jej dokázali přizpůsobit," dodává.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy