Red Bull chce nový RB7 nasadit už ve Valencii

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Tým Red Bull chce letos vsadit na odlišnou strategii než v loňském roce a nový monopost nasadit již do úvodního testu ve španělské Valencii.

Tým Red Bull udělá vše pro to, aby mohli již od úvodních testů ve španělské Valencii testovat s novým vozem určeným pro sezonu 2011. Zvolili tak odlišnou strategii než například McLaren, který začne testovat s přechodným vozem (více zde).

Informaci potvrdil i šéf týmu Horner: "Sice to bude těsné, ale je to náš cíl. Ve Valencii chceme vyjet s novým vozem. Brzy bychom měli oznámit datum odhalení nového vozu pro sezonu 2011."

Red Bull v předchozích letech raději nasazoval nový monopost později a déle se věnoval vývoji, letos však chce získat co nejvíce informací o chování nových pneumatik Pirelli. 

Sportovní poradce Red Bullu, Helmut Marko dokonce připustil, že by nemuselo dojít ani k žádnému slavnostnímu představení nového vozu s označením RB7: "K formálnímu představení vozu pravděpodobně nemusí dojít, naším cílem je stihnout vše dokončit tak, abychom mohli začít testovat už ve Valencii. Bude to těsné, ale měli bychom to stihnout."

Ve Valencii se ovšem představí i několik starých či přechodných vozů, kromě výše zmíněného McLarenu začne se starým vozem i Force India, Marussia Virgin a HRT.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy