Kolles: Karthikeyan se zlepší

HRT | foto: HRT F1 Team

Colin Kolles, šéf týmu HRT věří, že indický pilot bude letos mnohem lepší než při svém debutu ve Formuli 1 v roce 2005. Zároveň stále doufá, že se mu podaří získat nějakého zkušeného pilota.

Angažování Naraina Karthikeyana jako závodního jezdce HRT nepochybně překvapilo mnoho fanoušků nejen španělské stáje. Ind se do F1 vrací po pěti letech. Svou roli v tom sehrála i společnost Tata Group, která 33letého pilota sponzoruje. Otázkou je, zda předvede lepší výkony než v roce 2005, kdy závodil za tým Jordan (dnešní Force India).

Jeho nový šéf Colin Kolles věří, že ano: "Myslím, že Narain udělá vše pro to, aby byl co nejlepší. S F1 už má zkušenosti, což je pro nás velkým přínosem. Znám ho dobře z Le Mans Series, kde pro mě jezdil. Musel vydržet v kokpitu mnohem déle než během závodu Formule 1 a myslím si že prokázal, že na Formuli 1 rozhodné má. Je vyspělejší a doufám že i o něco rychlejší než v tom roce 2005 u Jordanu."

Tím, že HRT podepsalo Karthikeyana má naději, že přiláká pár nových sponzorů z Indie, protože zájem o tento sport by měl s letošní premiérovou Velkou cenou Indie stoupnout: "Ano, je to velká země se spoustou různých firem a společností které se určitě budou chtít zviditelnit prostřednictvím Formule 1."

Jak to bude s Vitantoniem Liuzzim? Zůstane u Force Indie nebo půjde k HRT, nebo někam jinam?

HRT ovšem potřebuje ještě druhého pilota. Kolles ale zatím vyčkává, doufá, že se mu podaří ulovit nějakého zkušeného pilota: "To, že má pilot smlouvu ještě nemusí znamenat, že bude závodit. Může se stát ještě hodně věcí. Proto stále čekáme s oznámením druhého jména."

Kolles tím nepřímo naznačil svůj zájem o Vitantonia Liuzziho, který pravděpodobně, přestože má podepsanou smlouvu, o svoje místo u Force Indie přijde.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy