Barichello o "agresivní" FW33, KERSu a spokojenosti u Williamsu

gp brazílie | foto: Williams F1 Team

Rubens Barrichello věří, že díky pevnému vztahu, který mezi ním a týmem v uplynulých 12 měsících vznikkl, povede k vzniku agresívního nového vozu FW33, který by měl být konzistentnějším a rychlejším, než jeho předchůdce.

Brazilec letos zahájí již svou 19 plnou sezónu v F1. Tým podle něj bude letos těžit z jeho dlouholetých zkušeností i loňské cenné zpětné vazby.

"Jsem tak dobře naladěn, když vidím, jak tým roste... Vidím pouze dobré známky, ty špatné měním. Přesně jsem určil na voze věci, díky nimž může každý v týmu učinit pokrok. Nové auto je stavěno zcela agresivně. Bude to však o tom, komu se podaří přimět pneumatiky lépe fungovat," popisuje Barrichello pro britský Autosport.

"Je to hop nebo trop. Možná myslíte, že Honda nebyla velmi dobrým autem - měli jsme příšernou sezónu 2008 - když jsme však nasadily slicky na konci roku, auto se zlepšilo. Bylo to auto, s nímž bychom získali pátou příčku, pokud bychom bojovali o šesté místo. Potom se tak zlepšili [jako tým Brawn GP], že dosáhli na první místo."


"Pneumatiky Pirelli mohou způsobit velkou změnu v aerodynamice pneumatik. Cokoliv se tedy stane, pomůže to některým týmům, jiným ne."

Podle 38letého pilota Williamsu budou mít jistou výhodu díky KERSu, který neustále vyvíjeli: "Myslíme si, že jsme silní, protože jsme jej vyvíjeli. Jako piloti se soustředíme pouze na to, že budeme muset mačkat zatraceně moc tlačítek, že to bude těžké!"


Své působení u Williamsu řadí k těm nejzdařilejším v kariéře: "Jsou to jedny z nejlepších časů v mé kariéře... všechny týmy, které mě zaměstnaly, mě dobře využívaly ke svému prospěchu - ale ne tak dobře, jako Williams. Plně mi naslouchají a podle toho opravdu jednají.

Někdy se jim může zdát: 'To je ale volovina,' ale přesto to zkusí. A pak vidí určitý přínos. Odvádějí fantastickou práci. Sam [Michael] mě vyslechl a vyšlo to - po Istanbulu jsme byli schopni změnit charakteristiku větrného tunelu."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy