Vettel: Obhajoba titulu bude složitá

Vettel, Sebastian | foto: Red Bull Racing

Sebastien Vettel připustil, že se pokusí v úvodní Grand Prix roku získat co možná největší počet bodů. Dobrý start do sezony bude totiž důležitým prvkem při obhajobě titulu mistra světa.

V roce 2010 se Sebastien Vettel stal nejmladším mistrem světa formule 1 v historii. Pro rok 2011 je tudíž jedním z hlavních adeptů na světovou korunu. Mladý Němec bude obhajovat titul, ale už teď připouští, že to bude velmi složitá role.

"Až začne šampionát 2011, doufám, že se mi podaří hned v prvním závodu získat co možná nejvíc bodů. Na konci roku se takové body vždy hodně hodí. Dodají Vám sebevědomí. V roce 2010 nám právě tyto body v závěru roku znatelně chyběly," uvažuje Vettel.

"Našim jasným cílem pro rok 2011 je, abychom využili každou naskytnutou příležitost. Musíme se v každém jednotlivém závodu tlačit na co možná  nejlepší pozice. Ideálně bychom příští rok mohli zažít klidnější konec roku."


"Bude to těžký rok. Auta budou vyrovnaná, navíc se naskytne příležitost dalším týmům, aby se připojily do boje o čelo. Určitě existuje šance, že titul můžeme obhájit. Musíme ale počkat až do testů, tam se uvidí, kdo jak na tom je," zakončil mistr světa formule 1 ročníku 2010.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy